Op zondag 3 maart trok Neptunus Divers naar Dive4Life in het dorpje Siegburg nabij Keulen. Een warmwater indoor duikcentrum, ideaal voor tijdens deze koude wintermaanden. 

Onze ervaring: Volgens Duitse punktaliteit, gingen stipt on 10 uur de deuren open van het duikcentrum. Het inschrijven liep wat chaotisch, maar al snel had iedereen zijn duikbandje, lood en wisten we volle duikflessen te vinden. Sleurend met al het eigen materiaal (al kan ook alles ter plaatse ontleend worden) namen we een plaatsje in rondom de duikput om ons klaar te maken voor onze duik. Eens in het water was het aangename gevoel nog eens in 26°C water te kunnen duiken, al hadden de meesten onder ons toch een 5 of 7 mm pakje aangedaan. Vanuit een groter bovenbassin gevuld met betonnen beelden, grotten, huisjes, daalden we af naar de centrale ronde put. Op de bodem werden de dieptemeters vergeleken en bedroeg de maximum diepte 19.9m. Deze centrale put is eveneens ingekleed met betonnen beelden, zuilen, grotjes enzovoort... maar na 30 min duiken heb je alles minstens reeds 1 maal gezien. Natuurlijk werd er door de mededuikers en buddies nog wel wat nodige afleiding voorzien zodat de meeste alsnog een eerste duik van 45m-1h maakten. Terug aan de oppervlakte, tijd voor een snackje (Marijke, bedankt voor de wafels!), boterham en drankje (non-alcoholisch uiteraard). Eigen lunch meenemen is echt wel aangeraden, al kan er besteld worden in het naburige hotel. 

Een tweede duikje? Wel ja, gezien het inkomgeld, de lange trip, het warme water... niet zozeer om wille van de fascinerede put. Maar met onze leuke duikgroep is het natuurlijk altijd fun samen te duiken. De 2de duik was bij de meeste dan ook beduidend korter. Nog wat onderwater- foto's, -filmpjes en gekke bekken, ... en de meeste hielden het voor bekeken. Stillaan inpakken en terug de baan op (1h50 tot Sint-Truiden).

Conclusie: Toffe dag en gezelschap, fijn eens gedaan te hebben... Maar de inkomprijs, de lange trip en weinig facinerende duikput maakt dat ze ons hier allicht de eerste jaren niet dadelijk terug zullen verwachten. 

Zelf interesse? -> meer info op: https://dive4life.de/

20190303 095956 1600x1200