clubmateriaal


Clubmateriaal van Neptunus-Divers.

Zoals elke zichzelf respekterende club, heeft ook onze club eigen materiaal om te gebruiken in het zwembad, als extra reserve bij grote evenementen of om de beginners verder te helpen vooraleer ze zelf materiaal aanschaffen.
Het materiaal is de verantwoordelijkheid van ieder lid die het gebruikt. Behandel het als het jouwe.
De materiaalbeheerder heeft verantwoording af te leggen tegenover iedereen van de club inzake de staat van het materiaal, help hem hierbij om het te onderhouden. Hij is altijd bereid om materiaal-aanbelangende zaken te bespreken met iedereen die erom vraagt.

Verhuur van materiaal

Het gaat hier om clubmateriaal, dus iedereen binnen de club mag hier gebruik van maken.
Om iedereen de kans te laten om het te gebruiken heeft het bestuur wel enkele regeltjes bepaald hierbij.

 • Het zwembadmateriaal mag door iedereen vrij gebruikt worden, wel wordt er van de nieuwe leden verwacht dat ze palmen, loodgordel, bril en snorkel aanschaffen ten laatste na inschrijving.
  Nadien is al het zwembadmateriaal altijd ter beschikking voor in het geval dat met iets vergeten is of voor als er extra materiaal nodig is voor bepaalde oefeningen.
  Het voornaamste gebruik van brillen, palmen, loodgordels, snorkels en brillen gebeurd door kandidaat-leden vooraleer ze zelf materiaal aankopen.
 • Flessen zijn er om in het zwembad te oefenen en om buiten te duiken.
  Indien iemand een fles nodig heeft om te gaan duiken, geef de materiaalbeheerder dan een seintje voor de training, hij zal zorgen dat na de training een fles gereed ligt voor jou. Idem voor trimvesten en ontspanners.
  De materiaalbeheerder weet wanneer welk materiaal gekeurd is en zal ervoor zorgen dat je altijd met degelijk, veilig en gecontroleerd materiaal naar buiten gaat!!
 • Als je materiaal gebruikt van de club om te gaan duiken, wordt al dit materiaal de volgende week terug verwacht in dezelfde staat als waarin je het gekregen hebt. Mocht er iets stuk gegaan zijn, meld dit dan aan de beheerder, samen zal geval per geval bekeken worden. Meestal zijn er geen kosten aan verbonden en kan het euvel zelf opgelost worden.
  Al het materiaal dient gespoeld te worden na het gebruik in buitenwater, laat het ook niet een week in de koffer van je wagen liggen, maar laat het drogen zodat we er lang plezier aan kunnen beleven.
 • Voor je doopduiken naar je 1*D-brevet toe, mag je gratis flessen, ontspanners en trimvesten lenen van de club. Daarna dient er huur voor betaald te worden.
  De huur hiervoor is 2,5 € per week/item, als je het volledige gerief huurt, (fles,vulling,trimvest,dubbele ontspanner) dan betaal je 7,5 € per week
  Indien je over een vulkaart beschikt, wordt een vulling afgetekend per item per week.
  Indien het materiaal te laat wordt terug gebracht, wordt een extra week aangerekend. Iedereen moet de kans krijgen om materiaal te gebruiken.
  Als er na herhaling nog steeds materiaal te laat wordt terug gebracht kan de materiaalbeheerder beslissen om je voor een bepaalde periode geen materiaal meer te lenen.
 • Ontspanners en trimvesten zijn altijd in het zwembad of bij de materiaalbeheerder.
  Voor de flessen is een aparte regeling:
  De gevulde clubflessen voor buitenduiken liggen bij de materiaalbeheerder en zullen na een seintje aan de materiaalbeheerder op een afgesproken manier voorzien worden en ook op een afgesproken manier terug ingeleverd worden. De materiaalbeheerder zal ook voor ontspanners en trimvesten zorgen.
 • Er wordt geprobeerd om de flessen minstens éénmaal per week te vullen.
  Op de site zal zo lang mogelijk op voorhand gemeld worden wanneer en door wie er gevuld zal worden.
  Geef een seintje aan de persoon in kwestie als je wil langskomen met je flessen om deze te laten vullen, zo weet die wie hij mag verwachten om flessen te vullen. Als je op dat bepaald tijdstip niet kan, laat je fles dan achter bij de voorzitter, leg er een kaartje bij van wie die fles is en je fles zal gevuld worden.
  Houd goed in gedachten dat onze compressor een hoop geld kost en dat dit enkel een dienst is naar onze leden toe. We kunnen dit enkel betalen als onze leden binnen de club de flessen laten vullen.